Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Slávnosť 65. výročia otvorenia školy v Markušovciach. Odovzdanie cien starostu obce.

GALÉRIA
Počet videní: 990
3 min. čítania
Slávnosť 65. výročia otvorenia školy v Markušovciach. Odovzdanie cien starostu obce.

Slávnosť 65. výročia otvorenia školy v Markušovciach. Odovzdanie cien starostu obce.

Markušovce, 4. decembra 2023 - V tichom prostredí letohrádku Dardanely sa konala výnimočná slávnosť ku pocte 65. výročia otvorenia miestnej školy. Tento historický okamih bol ozvláštnený nielen spomienkami na minulosť, ale aj oceňovaním tých, ktorí významne prispeli k rozvoju vzdelávania v obci.

Starosta obce, pán Peter Fulla, vzdal hold dvom výnimočným ženám, pani Márii Adamcovej a pani Mgr. Alžbete Sobinovskej, ktoré svojou celoživotnou prácou formovali charakter vzdelávania v Markušovciach.

Pani Mária Adamcová, bodovala nielen svojimi učiteľskými schopnosťami, ale aj svojou oddanosťou rozvoju malých detí. Starosta obce jej udelil cenu starostu obce za celoživotný prínos a oddanosť materskej škole, ktorá sa pod jej vedením stala centrom láskyplného vzdelávania a výchovy.

Druhou ocenenou osobou bola pani Mgr. Alžbeta Sobinovská. Jej entuziazmus a neochvejná oddanosť vytvárala pozitívne prostredie pre vzdelávanie budúcich generácií. Starosta ocenil jej prácu a prínos k rozvoju základného školstva, pričom jej venoval cenu starostu obce.

Slávnostný program pokračoval rôznymi kultúrnymi vystúpeniami a predstavením, pričom obyvatelia obce sa mohli podeliť o spomienky na minulé desaťročia. Atmosféra bola naplnená nostalgiou a hrdosťou na spoločný rozvoj vzdelávania v obci.

V záverečných slovách slávnostného podujatia starosta obce Peter Fulla poznamenal: "Dnes slávime nielen históriu našej školy, ale aj ľudí, ktorí ju formovali. Pani Adamcová a pani Sobinovská sú vzorom oddanosti, sily a lásky k vzdelávaniu. Dúfam, že ich príbeh bude inšpiráciou pre našich budúcich žiakov a učiteľov."

Slávnosť 65. výročia otvorenia školy v Markušovciach sa tak stala nezabudnuteľným okamihom pre všetkých obyvateľov obce, spojila ich nielen s minulosťou, ale aj s perspektívou vzdelávania v budúcnosti.